annaochapan

En helg utanför en dörr

Kategori: Allmänt

Helgen har varit... annorlunda minst sagt.

I fredags var vi först på matmarknad. Det verkar vara lite av en grej i hela Australien att ha en matmarknad på fredagskvällen, vart vi än kommer är det marknader, vilket är mycket trevligt.
Så vi var på matmarknaden och åt middag, och sedan drog vi hem till huset och hade öldrickarkväll med italienarna och deras italienska vänner.

På lördag eftermiddag tog vi det mest lugnt i trädgården. Killarna höll på att mecka med italienarnas bil och jag tittade på.
När jag efter en stund skulle gå in och hämta något på vårt rum, insåg jag det fruktansvärda.
Dörren var låst, och jag hade ingen nyckel. Tyvärr hade inte Jojo det heller.

Vi stod utanför vår dörr, utan skor, pengar eller mat.

Man blir så vansinnigt irriterad på sig själv i sådana lägen.
Hur kunde det hända?

Argast av alla var nog apan, för han var på insidan.
Han har ju så svårt att nå handtaget också...

Så började det långdragna uppdraget att ta oss in i rummet igen.

I början försökte vi med "kort-tricket", det vill säga det de alltid gör på film, när de tar ett kreditkort och trycker in mellan dörren och dörrkarmen och på så sätt lyckas lirka upp låset. Det fungerade inte.

Då gick vi över till samma princip, fast med andra verktyg. Knivar, gafflar, ståltråd, en ballong(!) och annat smått och gott som vi hittade. Ingen framgång där heller.

Efter ett par timmar bytte vi taktik, och gick över till så kallad "lock-picking". Jag googlade metoder, medan Jojo satt med hårnålar och ståltrådar i nyckelhålet och försökte på så sätt få upp låset.

Jag gav upp någon gång vid tre-tiden och somnade på soffan.
Jojo höll på till sju på morgonen, då tappade han all koncentration och ögonen gick i kors på honom efter timtals stirrande in i ett nyckelhål.

Vi sov på varsin soffa fram till elva-snåret. Då kokades det kaffe, och vi hittade några morötter att tugga på, sedan fortsatte vi våra försök.

Vid femtiden, alltså ganska exakt ett dygn efter att vi blivit utlåsta, började en tanke vi tidigare avfärdat, att återvända.
Skulle vi klara det, så skulle vi klara det som MacGyver.

Med hjälp av ett paraply, en lampa, en gardinstång, en gasledning och en rulle tejp byggdes en lång och krokig sak, som vi lyckades trycka igenom springan mellan dörren och golvet, och sedan med hjälp av fyra italienare som stod utanför vårt fönster och gapade och gestikulerade, så lyckades vi fiska ut nycklarna, och slutligen ta oss in på vårt rum igen.

Jag säger då det...

Kommentarer

  • Karin säger:

    Imponerad!! Jobb som låssmed, Jojo? Enligt Anna är du en av de mest kluriga människor på denna jord. Nu vet jag att det stämmer!

    2011-12-19 | 12:33:02
  • Becca säger:

    Haha! Det är ju på grund av situationer som dessa man åker utsomlands överhuvudtaget. Hade inte alls varit lika mycket av ett äventyr i Sverige. Utan gestikulerande itaielnare, värmen och det faktum att ingen som kommer från landet förstår vad ni säger hade rolighetsfaktorn minskat med typ 45-60 % Bra jobbat!

    2011-12-19 | 12:36:07
  • Marianna säger:

    Det gamla korttricket haha,vad smart av er att göra en sån där lång grej att hämta nycklarna med



    2011-12-19 | 16:06:39
  • Marianna säger:

    Hur kunde ni försöka öppna dörren med en ballong?

    2011-12-19 | 19:14:14
  • Monkie säger:

    ASG, ASG, LOL, lol, ha, ha!!! här hade det varit kul med lite bilder!! men förstår att ni hade annat att tänka på:D

    (Förresten...hur är det m hyresvärd och huvudnyckel??... bara som ett litet tips till nästa gång...ifall...!!)

    När ni nu låser dörren så kan ni ju känna er trygga!!! (Om inte McGyver är i faggorna förstås).

    Puss & Kram på er!!!!

    2011-12-19 | 22:02:45
  • Karin säger:

    Jag hörde på skype innan vi hade läst detta inlägg att hyresvärden tar 150 dollar för att köra dit huvudnyckeln till huset. Det kunde det kanske ha varit värt. Har ni gömt en nyckel utanför nu då?

    2011-12-19 | 22:20:05

Kommentera inlägget här: