annaochapan

Buss? Nej tack, jag tar en taxi

Kategori: Allmänt

Det blev ingen shopping idag, eftersom vi inte lyckades ta oss till köpcentret.
Detta för oss lite osökt in på dagens Australien-fakta:

Lokaltrafik
Alltid när man kommer till en ny storstad, eller när man hör någon berätta om sina bravader i valfri stad, så känns det som att ett ständigt återkommande ämne är lokaltrafiken.
"... och det är så otroligt lätt att ta sig överallt och att förstå tunnelbanesystemen!" känns som en klassiker i dessa sammanhang.
Det har gått så långt att jag har börjat tänka att man kanske inte ens behöver påpeka det, eftersom lokaltrafiken känns så OTROLIGT bra var man än kommer.

Så tänkte jag innan. Innan jag kom till Perth vill säga, för här är den sämst.
Det är helt sanslöst att folk i denna stad överhuvudtaget väljer att åka kommunalt.

Bussarna håller ALDRIG tiderna, det är vansinnigt svårt att hitta rätt buss, och när man väl hittar den, så står det ingenstans var den går ifrån.
Om man, mot all förmodan, hittar rätt buss, och då dessutom rätt busshållplats, samt lyckas ta sig på bussen, så tror man att man kan andas ut och njuta av resan.
Näpp, för då kan man ge sig den på att man har lyckats hamna på en buss med "limited stops", det vill säga, den stannar bara på vissa hållplatser, och du kommer inte av i närheten av var du vill gå av.

Idag åkte vi runt i två timmar och försökte hitta rätt. När det kändes som att vi hade ett hum om hur vi skulle ta oss dit vi ville, så började alla affärer stänga, och det var läge att åka hem igen.

Lokaltrafiken i Perth, det som ska vara det enkla och miljövänliga valet, får en att vilja skaffa bil.

Kommentarer

  • Monkie säger:

    Visserligen tror jag att vi är ganska bortskämda med att busstrafiken alltid fungerar men det du beskriver verkar ju helt galet!! (Tänkte skriva buss-/tågtrafik först men skippade tågen, verkar ju inte funka så bra nuförtiden!!)

    Hi, hi ni fick ju lite sightseeing, och billigt blev det ju att åka på rea!!!

    Vi var en liten tur till A6 igår, mycket folk, varmt, trångt puuhhh... det blev inte så mycket shoppat, bara varsin tröja t MM och Le!!

    kramar!!!!!

    2011-12-28 | 10:10:10
  • Becca säger:

    Se det positivt. När ni kommer hem kommer ni tycka att åka med 101:an är det bästa någonsin :)

    2011-12-28 | 11:07:32

Kommentera inlägget här: